/ Gulliver/Getty Images
Британската манекенка с ампутиран крак Виктория Модеста танцува на сцената на парижкото кабаре "Крейзи хорс" с протеза-пикел,предава АФП.

Gulliver/Getty Images

В своята композиция "Prototype", вдъхновена от едноименния й клип, Модеста използва пикел за лед в своята протеза. Обкръжена от останалите танцьорки от "Крейзи хорс" в оскъдни дрехи, Виктория сменя няколко протези, за да изобрази различни "картини" от своята програма.

Кабарето „Крейзи Хорс” - една от визитните картички на Париж (СНИМКИ)

Тя се явява на сцената в боди или в мини пола, като протезите й също сменят декорациите си.
 

Във футуристичен декор, издържан в сиво и черно и подсилен от играта на огледала, 31-годишната Модеста се откроява с дръзкия си поглед и походка.
Тя е изпълнителка от нов вид. Определя се като "бионична шоу дама", която прави от протезите си произведения на изкуството.

Gulliver/Getty Images

Родена в Латвия, Виктория е с ампутиран ляв крак на височината на коляното. Тя ползва протеза и освен като модел, се изявява и като певица. В клипа си "Prototype" тя се появява с футуристична протеза с дизайн като на бижу. Видеото й е гледано над 11 милиона пъти в YouTube. В Instagram и Twitter изпълнителката има 100 000 последователи.
БГНЕС