Жена с ампутирани крака изостави осмото си дете
Жена с ампутирани крака изостави осмото си дете / снимка: Нова телевизия

Бебе, родено само преди седмица, е осмото дете на жена с ампутирани крака. Тя живее с мъжа си в бедност, но не спира да ражда деца.

Екип на Нова телевизия ги намира, докато крадат кабели с останалите си деца.

Бащата на едноседмичното бебе Лора е и баща на общо 7 деца. Само така си обясняваме защо все още не е научил името на последната си рожба. Пламен не знае и къде в момента се намира дъщеричката му. Съпругата му Асенка трябва да гледа децата и да помага на мъжа си, а бебето разрешила да го настанят за приемна грижа. Не е виждала Лора след раждането.

Валери е на седем и когато не е с баща си да копае кабели, е на училище - в първи клас. Стефан пък живее във възпитателно училище край Русе. Там е, защото преди време го хванали да краде буркани.

Явно децата на Асенка не са натрупали отсъствия, защото семейството живее с 200 лева помощи. Асенка има и 130 лева инвалидна пенсия. Скоро Пламен трябва да стане неин асистент и ще получава още пари от държавата.

Връщаме се към съдбата на Лора и опитите на държавата да я върне в семейството й. След 6 месеца, година или две ще стане ясно дали тя ще заживее при родителите си. Засега тя има друг път - в приемно семейство.

Източник: Novanews.bg