/ Guliver/Getty Images
Френският диджей Давид Гета се присъедини към изпълнителите на безплатния концерт "MTV представя" на площад "Трафалгар" в събота в Лондон, съобщи
Контактмюзик.
 
Кой е най-високоплатеният диджей?

Концертът е един ден преди европейските музикални награди на MTV. Възможност да го гледат ще имат 7000 щастливци. Давид Гета ще изпълни "Dirty Sexy Money" с Чарли Екс Си Екс и Френч Монтана и други свои хитове.
 

На концерта ще пее също група Ю Ту, която е тазгодишният носител на наградата "Глобална икона" на MTV. "Повече от четири десетилетия те забавляват, въздействат и вдъхновяват феновете по цял свят", каза Брус Гилмър от "Виаком", обявявайки Ю Ту за лауреати на наградата "Глобална икона".
 
Любимата ни музика разкрива психичните ни разстройства

Група Ю Ту има три европейски музикални награди на MTV - две за най-добро изпълнение на живо от 1997 г. и 2009 г. и една за най-добра група от 1995 г. Сред предишните носители на наградата "Глобална икона" са група "Грийн дей", Еминем, Уитни Хюстън.
 
С най-много - шест номинации за европейските музикални награди на MTV е Тейлър Суифт. Следват Шон Мендес с пет, Кендрик Ламар и Ед Шийран с по четири.
БТА