Българските участници в Евровизия 2008 покориха Украйна
Българските участници в Евровизия 2008 покориха Украйна / cнимка: БГНЕС

Тридневно гостуване в Киев постави старта на международното турне на Deep Zone и Balthazar за промоцията на българската песен в Евровизия 2008. До края на месеца турът ще премине още през Малта, Великобритания, Португалия и Хърватия, съобщиха от групата, предава БГНЕС.

По време на целия си престой в украинската столица българските изпълнители бяха посрещани с отворени обятия от всички местни журналисти, които горещо приветстваха атрактивните музиканти. Програмата им включваше над 25 интервюта за национални медии, сред които най-популярната украинска музикална телевизия M1 и местния клон на МTV.

Deep Zone и Balthazar бяха и на ръба на поставянето на нов световен рекорд, участвайки за два часа в сутрешните блокове на всички най-гледани ефирни украински телевизии, с общ рейтинг над 25 млн.зрители. Междувременно българските участници в Евровизия 2008 дадоха и редица интервюта за радио станции и други телевизии. Украинската национална телевизия пък направи ексклузивен репортаж за България, включващ интервю с посланика ни в Украйна, представяне на най-големите родни градове, национална кулинарна рецепта и за десерт – Deep Zone и Balthazar на живо с тяхното шоу.