Георги Симеонов вдига на крака жури и публика в Х Factor – Румъния. Изненадващо той получава покана за участие във формата в северната ни съседка и в момента се бори за място на финала, отбелязва NOVA. Всичко започна като на шега. След като му се обаждат от продукцията и го канят да се яви на кастинг, дълго време се колебае дали да отиде, но в крайна сметка се решава и заминава на Букурещ.

След това нещата потръгнали добре. "Много се шегуваха с мен по време на кастинга, през цялото време бях засмян - спомня си Георги. - При изпълнението скочиха веднага, станаха да танцуват, публиката също стана на крака, много мило ме приеха и тази сцена ме вдъхнови".

Той споделя, че в Румъния предаването е по-различно като формат и има още два кръга. В следващия етап Георги ще се представи с парчето на Джордж Майкъл I Can't Make You Love Me.

Георги композира музика, а първата му балада изпяла Цветелина Янева. Написал за нея още една, а двамата имат и дует. Работил е с изпълнители като Кристо, Сантра и Жана Бергендорф. Също така е музикален продуцент на последния албум на Хилда Казасян.

По думите на Симеонов българската поп сцена се развила много през последните години, а като пример даде Кристиян Костов.

"Искам много хора извън България да чуят, че тук има талантливи кадри", казва Симеонов. Той допълва, че освен с историята една държава може да се прослави с изкуството и спорта. "Това е моята мисия - да направя така, че Румъния да говори хубаво за нас", отбелязва Георги.
nova.bg