Британците са по-либерални към брака и секса
Британците са по-либерални към брака и секса / netinfo

Британците са по-либерални към секса и брака, но запазват традиционните си виждания, когато става дума за отглеждането на деца. Това показват данните от 24-тия годишен доклад на Националния център за социални изследвания, предаде БГНЕС.

Проучването е озаглавено „Новите семейства? Традиции и промени в модерните отношения“.

Според повечето от британците няма нищо лошо в секса преди брака и обществото е все по-толерантно към еднополовите отношения. Според изследването възгледите на мъжете за брака и отглеждането на деца са по-традиционни, отколкото при жените.

Все повече стават едночленните домакинства, както и случаите на съжителството без брак, докато брачните двойки са на най-ниско ниво от 1986 година.

В проучването са участвали 3000 души - 70 на сто от тях смятат, че сексът преди брака е нормален, в сравнение с 48 процента през 1984 година. Според две трети от анкетираните няма голяма разлика в обществено отношение към това дали си женен, или живееш на семейни начала. Според 54 процента от запитаните не е задължително да живеят заедно, за да имат стабилни отношения.

69 на сто твърдят, че не е необходимо да имаш партньор, за да живееш щастлив и пълноценен живот.

Само 10 процента вярват, че хората, които са избрали да живеят сами, нямат добри връзки.

Според 42 на сто от анкетираните един родител може да отгледа дете също толкова добре, колкото и двама. Почти същият процент – 41 на сто, не са съгласни с това мнение.