Британците изричат 189 милиона лъжи седмично
Британците изричат 189 милиона лъжи седмично / Thinkstock/Getty Images

Резултатите от ново проучване разкриват, че британците не се притесняват да спестяват истината и изричат средно по три лъжи седмично, пише в. "Дейли стар".

Съотнесено към настоящите данни за население от близо 63 милиона души, това се равнява на внушителните 189 милиона лъжи на всеки седем дни.

Допитването по поръчка на "Ронсийл" показва, че само 14 процента от британците се смятат за напълно честни, докато 16 процента признават, че през изминалите две седмици са изричали "голяма лъжа".

Мъжете най-често мамят за заниманията си от типа "Направи си сам". Втората най-честа лъжа на представителите на силния пол е когато казват на партньорките си, че задните им части не изглеждат твърде големи в най-новата им дреха.

Дамите от друга страна най-често спестяват истината, когато са разстроени. В подобни моменти те казват на партньорите си, че всичко е наред, въпреки че в действителност е точно обратното. Една трета от анкетираните споделят, че не се притесняват да излъжат за квалификацията и опита си, когато кандидатстват за работа.

От анкетата става ясно, че британците не са единодушни по въпроса дали е редно или не да се изричат лъжи. За 40 процента от жителите на Острова спестяването на истината не е проблем, докато според 14 процента това е едно от най-лошите неща, които човек може да направи.

Данните от допитването показват още, че 13 процента от британците лъжат за възрастта си, а 19 процента - за теглото си.

Източник: БТА