/ Gulliver/Getty Images
Китаристът на група "Куин" Брайън Мей осъществил една своя отколешна мечта - да посети дома от детството на покойния певец на бандата Фреди Меркюри, съобщава Контактмюзик.
 

Песен на Фреди Меркюри, смятана доскоро за изгубена, ще бъде издадена през юни

Така седемдесет и една годишният музикант, в компанията на съпругата си Анита Добсън, се озовал на остров Занзибар. Мей пусна снимка в Инстаграм, където е изобразен с половинката си пред каменната къща, в която били прекарали детството си Фреди и сестра му Кашмира.
 
Китаристът намекна, че е осъществил нещо като поклонение в този дом. Понастоящем сградата е превърната в хотел - "Меркюри хаус".

„Куин“ вече обмислят продължение на „Бохемска рапсодия“

Брайън Мей и Анита Добсън посетиха и мисионерското училище, в което е получил образованието си фронтменът на "Куин". Китаристът отдавна желаел да осъществи това пътешествие до Занзибар. Той пусна и снимка в Инстаграм на Фреди като дете.
 

"Това беше едно малко момче с големи мечти. Той ни стана като брат на мен, на Роджър Тейлър и Джон Дийкън в продължение на 22 години. Едно срамежливо момче, с което споделихме мечтата да сътворим музика, която да промени света!"

Бившата годеница на Фреди ще спечели огромна сума от „Бохемска рапсодия“

Фреди Меркюри, който почина през 1991 година, напуска със семейството си Занзибар през 1964 г., за да избегнат насилията, свързани с революцията и независимостта на острова. Тогава Фреди е на 17 и се установява с родителите си в британското графство Мидълсекс./Стоян Кирчев/
БТА