/ Gulliver/Getty Images
Тийнсензацията ще изпълни тематичната песен за новия Джеймс Бонд
Американската тийн поп сензация Били Айлиш сподели, че за нея е „огромна чест“ да бъде избрана за автор и изпълнител на тематичната песен за новия филм Смъртта може да почака“ от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд, предаде Ройтерс.

18-годишната Айлиш, която е написала песента заедно с по-големия си брат Финиъс О'Конъл, е най-младият изпълнител в историята, натоварен със задачата. Преди нея тематични парчета за хитовата филмова поредица са записвали звезди от ранга на Адел, Мадона, Пол Маккартни.

Следващият Джеймс Бонд - догадките остават

„Смъртта може да почака“ - 25-ият филм за приключенията на Джеймс Бонд
, ще излезе на екран през април. В образа на прочутия агент 007 за пети и последен път ще се превъплъти актьорът Даниъл Крейг. Режисьор на продукцията е Кари Фукунага, а музиката към филма е поверена на Ханс Цимер.

„Малцина са избраните да запишат тематична песен за Бонд. Голям почитател съм на Били и Финиъс. Талантът и творческата им цялост нямат аналог. С нетърпение очаквам публиката да чуе свежото им творение, чиито вокали ще отекват дълго“, споделя Фукунага.

Престрелки и любов в новия филм за Джеймс Бонд (ВИДЕО)

За алтернативната поп певица Били Айлиш 2019 г. беше изключително успешна с хитове като „Bad Guy“ и „All the Good Girls Go to Hell“. Айлиш получи шест номинации за предстоящите награди "Грами", сред които за албум на годината и за най-добър нов изпълнител.

Били Айлиш
Gulliver/Getty Images

„Да запиша тематичната песен за продукция, която е част от легендарна поредица, е огромна чест за мен. Филмите за Бонд са най-якият франчайз, съществувал някога. Все още съм в шок“, споделя Били Айлиш. „Да запишем тематичната песен за филм за Бонд е нещо, за което винаги сме мечтали“, споделя на свой ред 22-годишният й Финиъс.

Жена Джеймс Бонд? Според Пиърс Броснан ще е вълнуващо

Тематичното парче за „007 Координати: Скайфол“ (2012) донесе на британската певица Адел награди „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“.
Сънародникът й Сам Смит също спечели отличие на киноакадемията за тематичната песен за предишния филм „Спектър“ от поредицата за Джеймс Бонд, припомня агенцията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА