Бил Гейтс
Бил Гейтс / Gettyimages
Милиардерът Бил Гейтс реши да продължи традицията и отново да участва в акцията „Тайният Дядо Коледа” за потребителите на интернет портала Reddit („Редит”), съобщи изданието Business Insider.

Бил Гейтс е най-богатият човек в света

„Тайният Дядо Коледа” е акция, която включва анонимна размяна на подаръци. Една от потребителките на портала с псевдоним VivetteLLC написа, че милиардерът й е изпратил дузина различни подаръци.
В съобщението си тя посочва, че е получила голяма плюшена играчка Pusheen – анимационен герой от книги и стикери за Фейсбук. VivetteLLC обяснява, че разказала в анкетата за акцията за голямата си любов към котките и Гейтс й подарил „най-голямата котка, която успял да намери”.

6 съвета на Бил Гейтс към младите

От нейно име Гейтс направил и дарения на три приюта за бездомни котки. Подаръците включвали снежна топка с фигурка на котенце вътре, фланелка с щампа на американската рок група Дейв Матюс бенд, японска кукла Дарума, книга за приюти за котки и свитък с карти на света от видеоиграта The Elder Scrolls V: Skyrim.
Основателят на „Майкрософт”, който участва в тази акция от 2013 г., потвърди със снимка, че наистина той е изпратил подаръците.
БГНЕС