/ iStock/Getty Images
Петима състезатели от националния отбор на Австралия по хокей на трева се опитаха да удавят мъката си от загубения финал от Белгия в бира. Те обаче са нарушили противоепидемичните правила, като са напуснали олимпийското село, за да си купят пивото.

Спортистите са били порицани и наказани да стоят в стаите си след случая, разкри ръководителят на тима на Австралия Йън Честърман.

Това се случва само броени дни, след като общо седем състезатели по ръгби и гребци от Австралия нанесоха щети на леглата в стаите си.

Честърман призна, че трима от играчите са напуснали олимпийското село в 3 часа след полунощ, броени часове след като Австралия загуби финала от Белгия.

хокей
БТА

"Състезателите бяха извън селото за общо 20 минути. Те не са били в контакт с други хора. Около 6 часа други състезатели са излезли да купят бира", обяви австралиецът.

"Ние ги порицахме. Те бяха затворени в стаите си. Те разочароваха съотборниците си", заяви Честърман, който все пак каза, че състезателите са дали отрицателни тестове за COVID-19 и ще се приберат в Австралия събота.

"Въпреки че разбирам играчите и разочарованието им от загубения финал, имахме много ясни очаквания за поведението на състезателите в Токио", каза още австралиецът.