/ Guliver/Getty Images
Бен Афлек отново се бори с влечението си към алкохола и дрогата. Дълги години за решаването на този проблем му помагаше Дженифър Гарнър, с която той имаше дългогодишен брак. Сега вече той разчита и на новата си любов Линдзи Шукус.
 
Русокоса красавица е новата приятелка на Бен Афлек (СНИМКИ)

"Основните приоритети на Бел остават непоклатими. Той се е фокусирал върху семейството си и Линдзи. Той ще трябва да се бори със зависимостите до края на живота си, затова продължава да работи върху себе си", сподели източникът.
 
Миналия уикенд Афлек не отиде на сватбата на сестрата на Шукус в Ню Йорк, а замина при децата си в Лос Анжелис. Там той бе видян в няколко лечебни центъра с индивидуални програми за рехабилитация.
 
Бен Афлек призна, че се е лекувал от алкохолна зависимост

Актьорът води борба срещу алкохола от 2001 г., а повторната му лечебна програма завърши по-рано тази година. В края на терапията той разказа на журналистите за успехите в лечението си. Искам да водя пълноценен живот и да бъда най-добрият баща. Искам моите деца да знаят, че не е позорно да получаваш помощ, когато ти е нужна", каза тогава Бен.
 

Guliver/Getty Images


Но източници от неговия кръг твърдят, че в края на септември той "ударил дъното на казана", затова помолил Дженифър Гарнър и брат си Кейси Афлек да му помогнат да намерят 30-дневна програма за рехабилитация в северната част на Лос Анджелис. След като я премина той остава под амбулаторно наблюдение.
 
Дженифър Гарнър не е готова да продължи напред след Бен Афлек

"Той знае, че борбата с дрогата е безкрайна битка. И разбира, че не може да се събуди една сутрин и да каже, че всичко е свършило. Лечението е работа. Добре е, че предприема стъпки към оздравяване. Приятелите и роднините никога не са виждали у него такова страстно желание да стане по-добър, което го движи в момента", подчерта източникът.
БТА