Бен Афлек и Дженифър Гарнър се развеждат след 10 години брак
Бен Афлек и Дженифър Гарнър се развеждат след 10 години брак / Guliver/Getty Images

Слагайки край на продължилите с месеци предположения около семейния им живот, холивудските звезди Бен Афлек и Дженифър Гарнър потвърдиха, че се развеждат, предадоха световните информационни агенции.

Съобщението за решението им беше направено ден след 10-ата годишнина от сватбата им.

"След задълбочено и внимателно обмисляне взехме трудното решение да се разведем. Продължаваме напред с взаимни обич и приятелство и с ангажимента да се грижим за нашите деца, чието право на неприкосновен личен живот молим да бъде уважено в този труден момент. Това ще бъде единственият ни коментар по въпроса. Благодарим на всички за разбирането", се посочва в съвместното им изявление.

42-годишният Бен Афлек и 42-годишната Дженифър Гарнър се запознаха на снимачната площадка на филма "Дявол на доброто" през 2003 г. Двойката сключи брак на 29 юни 2005 г. Семейството има три деца - 9-годишната Вайълет, 6-годишната Серафина и Самюъл, на 3 години, припомнят агенциите.

Вижте кои са холивудските звезди, които се влюбиха на снимачната площадка

Източници от обкръжението на Афлек и Гарнър, пожелали анонимност, разкриват, че те са разделени от шест месеца, както и че след решението им да се разведат актьорът ще продължи да живее в отделна къща в семейния имот. Двойката възнамерява да ползва услугите на посредник за разрешаване на бракоразводните въпроси. Неназованите източници твърдят още, че Бен Афлек и Дженифър Гарнър са имали проблеми още от самото начало на съвместния им живот. Като една от основните причини, довели до краха на брака им, хората от обкръжението им посочват "работохолизма" и "множеството пороци" на Афлек.

Източник: БТА