/ ThinkStock/Getty Images
Аудиокниги, пуснати в продажба от компанията "Амазон", ще разказват приказки на самотни кучета, които са далече от своите стопани, пише в. "Дейли мейл".
 
Акцията е съгласувана с телевизионния експерт по поведението на тези четириноги Сизър Милан. Той е известен от предаването "Говорещият с кучетата".
 
Новата услуга си поставя две цели - едната е да не кара стопаните на шаровците да се чувстват виновни, когато ги изоставят, отивайки на работа. А втората е самите кучета да бъдат избавени от стреса, след като слушат успокояващия глас на диктора, който благо им разказва за приключенията на Мечо Пух.
 
Според Сизър Милан най-добрият приятел на човека е свикнал с нашата реч и тя много му липсва в моменти на самота. От много проучвания става видно, че кучетата много добре разбират интонацията и значението на нашата реч.
 
Преди пускането на поредицата на "Амазон" Милан направи някои експерименти, които филмира.

Кучетата възприемали много положително четенето на глас и по-спокойно понасяли раздялата с господаря. Аудио колоните трябва да бъдат разположени в близост до любимото място за лежане на домашния любимец. Той трябва да се чувства комфортно, за да възприеме по-добре човешката реч.
БТА