Американка ограби банка по време на тест драйв
Американка ограби банка по време на тест драйв / снимка: MorgueFile.com

Калифорниец, обявил за продан своя Chrysler, разбра, че фразата „А сега трябва да отида до банката за пари" на езика на неговия купувач съвсем не означава, че ще изтегли пари от банкомат, предаде електронното издание auto.vesti.ru, цитирано от агенция Фокус.

83-годишният пенсионер от град Мантека, щата Калифорния, поместил обява, че продава Chrysler, произведен през 80-те години на миналия век. Отговорила му 51-годишна жена, която имала желание да купи колата. За да вземе обаче окончателно решение, жената поискала возилото за тест драйв, по време на който отишла до банката, „за да вземе пари".

След известно време купувачката излязла от банката и без да бърза особено, като по пътя даже минала през аптеката, се върнала, за да оформят сделката. Продавачът усетил, че нещо не е наред, когато след четвърт час на пътя пред дома му пристигнали няколко полицейски патрула.

Оказало се, че жената ограбила банката, за да плати цената на автомобила - 2200 долара. Крадлата е заплашена от затвор, а свидетели на случката разказват, че тя не се разстроила особено от това и заявила на полицаите, че е циганка и „по очите може да чете какво се случва в душите".