Мат Деймън
Мат Деймън / Gulliver/Getty Images
Холивудският актьор Мат Деймън е отказал главната роля в касоразбивача "Аватар" на Джеймс Камерън, която можеше да му донесе 250 милиона долара, съобщи Контактмюзик.
 
48-годишният Деймън навремето е отхвърлил предложението на Камерън да се превъплъти в образа на главния герой Джейк Съли, с което се е простил и с възможността да получи 10 процента от приходите от блокбастъра. Ролята впоследствие получава актьорът Сам Уортингтън.

Топ 10 на най-печелившите филми на всички времена (ВИДЕО)
 
В интервю за ноемврийския брой на сп. "Джи Кю", който излиза в петък, Мат Деймън разкрива: "Джим Камерън навремето ми предложи да се снимам в "Аватар". Когато го направи, ми каза: "Виж какво, нямам нужда от никого. Не се нуждая от известен актьор за тази роля. Ако ти не приемеш, ще намеря неизвестен актьор и ще я дам на него, защото филмът всъщност няма нужда от теб. Но ако приемеш ролята, ще ти дам 10 процента от приходите".
 
Мат Деймън по-късно споделя тази история със своя приятел, актьора Джон Красински, когато двамата пишат сценария за филма "Обетована земя" (2012). "Ако беше приел да се снимаш в този филм, животът ти нямаше да бъде по-различен. С изключение на това, че сега можехме да водим този разговор от космоса", отбелязва тогава Красински.

Джеймс Камерън се надява да заснеме още четири филма „Аватар“

"Пропуснах възможността да получа повече пари, от който и да било друг актьор", казва Мат Деймън. Актьорът допълва, че е отхвърлил щедрата оферта заради ангажиментите си към хората, с които работи над поредицата за Джейсън Борн. Деймън споделя още, че единственото нещо, за което съжалява, е пропусната възможност да работи с Джеймс Камерън.

И още:

Кейт Уинслет и Джеймс Камерън отново ще работят заедно – за „Аватар“

"Аватар" ще бъде четирилогия

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА