Всяка година излизат стотици филми, които привличат милионна аудитория. Ето най-печелившите филми в историята на киното:

10. "Хари Потър и Даровете на Смъртта, Втора част"

Финалната част от историята за младия магьосник Хари Потър се заковава на десетата позиция с над милиард и 341 хиляди долара приход. Филмът излиза през 2011 година, а сблъсъка между Хари и лорд Валдемор се превръща в най-гледания епизод от сагата.

Звездата от „Хари Потър“ Матю Луис се ожени (СНИМКИ)

9. "Черната пантера" 

Черната пантера
Форум Филм България

Премиерата на филма е в началото на 2018 година и само за половин година събира милиард и 346 хиляди долара приходи. Приключението за въображаемата държава Уакнда се оказва един от най-успешните филми на комиксовия хегемон Марвел и се нарежда на второ място по приходи за 2018 година.

8. "Отмъстителите: Ерата на Ултрон"

Втората част на Отмъстителите излиза през 2015 година, а  битката между Отмъстителите и супер компютъра Ултрон определено е впечатлила публиката, тъй като филмът успява да реализира милиард и 405 хиляди долара приход до момента.

7. "Бързи и Яростни 7"  

Кадър от "Бързи и Яростни 7"  
Кадър от Форум Филм България

Красиви жени, бързи коли и безкомпромисни мъже - какво повече му трябва на човек? Въпреки че не блести с уникален сюжет, седмата част на „Бързи и яростни“ е чудесно забавление и явно много хора са същото мнение. Филмът излиза през 2015 година и се заковава на 7-та ни позиция със сумата от милиард и 516 хиляди долара.

По червения килим на премиерата на "Бързи и яростни 7" (СНИМКИ)

6. "Отмъстителите"

Супер героите отново се завръщат в класацията ни. Първата част на историята за Железния човек, Капитан Америка, Тор и компания, докарва приход от милиард 518 хиляди. Премиерата на Отмъстителите е през 2012, а филмът е на първо място първо място по приходи за същата година.

5. "Джурасик свят"

Динозаврите нахлуват в класацията ни. Приключението из праисторическия парк излиза през 2015 и успява да се позиционира на 2-ро място по приходи за същата година. До момента филмът е реализирал милиард 670 хиляди долара и гордо застава на петата позиция.

4. "Отмъстителите: Война без край"

Отмъстителите: Война без край
Форум Филм България

Третата част на Отмъстителите е най-гледания филм през 2018. „Война без край“ успява да премине границата от 1 милиард приходи само за 11 дни след премиерата си, а до момента сумата е набъбнала до 2 милиарда долара. Впечатляващо постижение, като се има предвид, че премиерата на филма беше на 23 април тази година.

Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)

3. "Междузвездни войни: Силата се пробужда" 

Едва ли има човек, който все още не се е потапял в космическата  битка между светлината и мрака. Почитателите на „силата“ ще са доволни да разберат, че продължението на култовата поредица реализира 2 милиарда и 68 хиляди долара приход, което е достатъчно да позиционира джедаите на 3-то място в класацията ни.

2. "Титаник" 

Титаник
Кадър от Gettyimages

Историята за трагедията, сполетяла най-известния кораб в света, излиза през 1997 и веднага се превръща в един от най-успешните филми за всички времена. С впечатляващите 11 Оскара и  приходи от 2 милиарда 187 хиляди „Титаник“ е втори в класацията ни за „най-печеливши филми“.

Филмът „Титаник“ - 20 години любим на всички поколения (СНИМКИ/ВИДЕО)

1. "Аватар" 

Филмът на Джеймс Камеран се появява през 2009 и променя киноизкуството. Визуалните решения носят на филма 3 Оскара – за операторско майсторство, за визуални ефекти и най-добра арт концепция. До момента филмът е генерирал над 2 милиарда и 700 хиляди долара приходи и заслужено застава на челно място в класацията ни. През 2020 година ще излезе дългоочакваното  продължение на историята за планетата Пандора и нейните обитатели.

И още:

Най-печелившите анимации на всички времена

Как продавачката на сандвичи Кейт стана Роуз в Титаник

Empire класира най-великите филми на всички времена

Най-смъртоносните мъже в киното

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)

Филмите, които всеки трябва да гледа

"Замръзналото кралство" е най-гледаната анимация на всички времена

Принцесата, която носи най-големи печалби на Дисни

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук