Кейт Уинслет
Кейт Уинслет / Guliver/Getty Images
Носителката на Оскар Кейт Уинслет разказа пред 12 000 младежи в Лондон за униженията, които е понасяла през годините заради фигурата си. Световноизвестната актриса разкри по време на WE Day UK какъв е бил животът ѝ преди ролята ѝ в „Титаник“, който преобърна кариерата ѝ.

Кейт Уинслет към бивша съученичка: Благодаря, че беше такава кучка

"В училище непрекъснато ми се подиграваха. Беше им много смешно, че искам да мечтая да бъда актриса. Казваха ми, че може и да получа роли в киното, но само ако искам да играя дебеланка. Чувствах се ужасно заради всички тези подигравки", разказа Кейт, която никога не се отказва да бъде актриса, независимо от ролите, които получава.

СНИМКИ: Кейт Уинслет със звезда на Алеята на славата

Кейт Уинслет
Guliver/Getty Images

"Избираха ме да играя крокодил, вещица, била съм и танцуваща жаба. Но нямаше значение, защото обичах да играя. Нямаше значение дали ролите бяха силни или не. Исках да съм добра и бях твърдо решена да стана такава", допълни актрисата.

Кейт Уинслет демонстрира бляскава трансформация (СНИМКИ)

И ето, че дошъл денят, в който режисьорът Джеймс Камерън я избира за живота ѝ. "Един ден минах на кастинг за ролята на Роуз в "Титаник"". Оказа се, че продавачката на сандвичи - кандидатката с най-малка вероятност да бъде избрана, спечели ролята в един от най-великите филми, снимани някога“.

Кейт Уинслет
Guliver/Getty Images