Титаник
Титаник / Guliver/Getty Images
Суперпродукцията "Титаник", събрала вторите най-големи приходи от прожекции в историята на световния бокс-офис, привлича съвсем ново поколение фенове на киното благодарение на прожекции във формат 3D в САЩ по повод предстоящото честване идния вторник на 20-годишнината от излизането ѝ по екраните, предаде Франс прес.
 

„Свързаната с „Титаник“ история е вечна“, заяви режисьорът на филма Джеймс Камерън пред фенове на киното в Лос Анджелис.

„Тя изглежда съществува извън ежедневието ни. Това е урок по морал, това е нещо очарователно“, допълни той.

Петте най-красиви филмови целувки (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кейт Уинслет
Guliver/Getty Images

Богатото младо момиче от добро семейство Роуз (Кейт Уинслет) и бедният художник Джак (Леонардо ди Каприо) са измислени персонажи, които придават допълнителни измерения на историята, свързана с презокеанския лайнер "Титаник", който се блъска в айсберг и потъва при първото си пътуване през 1912 г.

Леонардо ди Каприо на 42 - талантлив, красив и успял

Леонардо ди Каприо
Guliver/Getty Images

Разпространен от "Парамаунт" в САЩ и от "Туентиът сенчъри фокс" в чужбина, филмът спечели 11 награди "Оскар" и донесе 2,2 милиарда долара приходи от прожекции. Единствено излезлият по екраните през 2009 г. "Аватар", заснет също от Джеймс Камерън, е събрал по-големи приходи - 2,8 милиарда долара.
 
Саундтракът за "Титаник" също постигна невероятен успех - песента "My Heart Will Go On", изпълнена от Селин Дион и отличена с награда "Оскар", е сред най-продаваните в целия свят и е най-излъчваната досега от радиа и телевизии.

За кои роли Леонардо ди Каприо заслужаваше Оскар?
 

Филмът с времетраене 195 минути може да създаде впечатлението, че е дълъг колкото пътуването на кораба "Титаник", но събра ласкави отзиви от критиката и превърна млади актьори в световни знаменитости.
БТА