Независимо дали сте фенове на турските филми и сериали или не, няма как да се отрече, че няколко имена изпъкват със своята харизматичност, чар и талант.

Kаналът "Top Of The Tops" във vbox7 подбра най-красивите момчета от малкия и големия екран на южната ни съседка:

Бурак Дениз

Бурак е роден на 17 февруари 1991 г. в Измит. Родителите му се развеждат, когато е много малък. Завършва История на изкуствата в университета в Чанаккале. Изявява се като актьор и модел. В България е известен в ролята си на Мурат в сериала „Любовта не разбира от думи“, както и с ролята на Баръш/Саваш в „Нашата история“.

Джан Яман

Джан е роден на 8 ноември 1989 г. в Истанбул. Дете е на албански емигранти, които се развеждат, когато той е 5-годишен. Завършва право и известно време работи като адвокат, преди да осъзнае, че това не е мечтаната от него професия. Бързо се развива като модел, а актьорските му изяви са в сериалите „Любов на инат“, „Горчиво и сладко“ и „Свободен дух“.

Баръш Ардуч

Баръш е роден на 9 октомври 1987 г. в Швейцария. Когато е на 8 години се мести с родителите си в Истанбул. Учи в спортна академия, където тренира плуване, гмуркане, футбол, баскетбол, хандбал, каране на каяк. Зрителите познават Баръш от ролята му на Йомер в „Любов под наем“ и на Кузгун в „Черната птица“.

Фуркан Андъч

Фуркан е роден на 4 април 1990 г. в Истанбул. Майка му е от Босна и Херцеговина, а баща му от Турция. Той е средното от три момчета в семейството. Висок е 1.90 м. и няма как да не остане незабелязан сред своите колеги. Познаваме го от главните роли в сериалите „Мерием“ и „Навсякъде ти“.

Чаатай Улусой

Актьорът и модел е роден на 23 септември 1990 г. в Истанбул. Баща му е имигрант от България, а майка му е от Босна и Херцеговина. Учи ландшафтна архитектура в Истанбулския университет. През 2010 г. печели конкурса „Най-добър модел на Турция“ и още същата вечер се появява предложение за роля в сериала „Огледален свят“. След успеха на сериала Чаатай продължава с главни роли в сериалите „Кварталът на богатите“, „Вътрешен човек“, и продукцията на Netflix „Защитникът“.

Бурак Йозчивит

Роден е на 24 декември 1984 г. в Истанбул. Изучава Изящни изкуства в университета „Мармара“. Печели „Най-добър модел на Турция“ и второ място в конкурса „Най-добър световен модел“. Известен е с ролите си в сериалите „Чучулигата“ и „Черна роза“. Днес Бурак има собствена продуцентска къща. През 2017 г. се жени за актрисата Фахрие Евджен, с която имат син.

Каванч Татлъту

Каванч е роден на 27 октомври 1983 г. в Адана, Турция. Има двама братя и две сестри. Започва кариерата си първо на баскетболен играч, след това на модел и накрая се превръща в един от най-известните турски актьори. Българските зрители го познават от сериалите „Перла“, „Забранения плод“, „Север Юг“, „С Русия в сърцето“, „Искрите на отмъщението“. През 2016 г. Каванч се жени за стилистката Башак Дизер.