Празниците продължават и нека си го признаем - колкото и да знаем как да пием, гафове стават дори и без да го очакваме. А махмурлукът е тъмната страна на забавните и весели дни. Как обаче да се справим с него? Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:

Вода, вода и пак вода

Алкохолът, който сте поели, е диуретик. Това означава, че сте се обезводнили и за да заработи тялото ви отново нормално, трябва да си възстановите водния баланс на тялото.
 

Въглехидрати

Алкохолът най-вероятно е понижил нивата на кръвната захар, затова може би се чувствате уморени, с главоболие и като цяло не знаете къде се намирате. Ако имате желание за пържени картофки, сега е най-добрият момент за тях.
 
Избягвайте тъмните напитки

Това е за следващия път, но на практика ще ви помогне да избегнете махмурлука. Доказано е, че чистите, високоалкохолни напитки ни докарват по-рядко до махмурлук, отколкото прекаляването с бира, вино или ликьор. Причината за това е, че "непрозрачните" алкохоли съдържат метанол, който се метаболизира като токсин.
 
Внимавайте с обезболяващите

Всякакви обезболяващи тип ибупрофен и нестероидни противовъзпалителни лекарства биха помогнали, макар че вероятно ще раздразнят стомаха ви. Но е много важно да не е препарат на основата на ацетаминофен, тъй като заедно с алкохола в кръвта ви може да има токсичен ефект за черния ви дроб.
 
Витамин В6

Него обаче трябва да вземете и преди пиенето, и след него. Или поне това твърди едно изследване, проведено преди 30-тина години.