/ / iStock/Getty Images
Прекомерната консумация на алкохол традиционно носи след себе си неприятни усещания като главоболие, дискомфорт в стомаха, замаяност. А добрите купони завършват и с известния „пиянски глад“. Една от стратегиите, да се избегнат досадните и болезнени „странични ефекти“ от алкохолната веселба, е изборът на ястията на следващия ден след пиянството. Какво ядат, за да се справят с махмурлука хората по света?

Съвети срещу махмурлук

Проучване показва, че най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Канада наблягат на пържените картофи, а в Мексико ядат традиционния такос с месо, който е част от кухнята на цяла Латинска Америка. В Бразилия залагат на акараже - ястие, приготвено от обелен черноок боб, оформен на топка и изпържен в палмово масло.

След тежка пиянска вечер ирландците обичат да имат на масата смачкани сварени картофи, разбъркани с нарязан стар и пресен лук и залети с разтопено масло. Италианците сядат със запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола. Германците залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри.

Махмурлукът си остава същият, независимо в какъв ред пиете

В Турция най-популярната „drunk food“ е дюнерът. В Иран обичайно се приготвя персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото.

/ iStock/Getty Images

След петилетка ще пием алкохол без махмурлук

Японците след запой си поръчват супа „Рамен“, кръстена на специалния вид фиде. Тя е със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце. В Китай залагат на шишчетата с месо.