Сега всички имаме време да си приготвяме домашна храна и да експериментираме в кухнята. Има някои азбучни истини обаче, които могат както да ни спънат в кухнята, така и да ни направят истински експерти.

Има някои грешки, които могат да съсипят вечерята ви не само по време на самоизолация, а и по всяко друго време. Вижте ги в канала "Кaк дa" във vbox7:

Спагетите под чешмата

Когато пастата е сварена, много от нас са убедени, че трябва да я измият. Но често водата не просто добавя (или измива) вкус от ястието ви, но и пречи на соса към пастата да си взаимодейства добре с нея. Затова нерядко сосът и пастата ви стоят като отделени един от друг.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks 👉 @unelbanoincucina Our page 👉 @italian_pastaa

A post shared by Italian Pasta 🇮🇹 (@italian_pastaa) on


Готвите не напълно размразено месо

Месото трябва да е добре размразено, когато започнете да го готвите, защото тогава рискувате да се случи нещо много просто и предвидимо - външната част да стане готова или дори да се препече, а вътрешната - да остане сурова.
 
Не оставяте месото да си почине

Когато готвите месо, повечето сокове са в неговия център. Когато го свалите от котлона, изчакайте малко, за да достигнат до всички краище на ястието ви.
 
Миете ориза

Освен ако не правите ризото, по-добре не мийте ориза. Иначе рискувате да "активирате" нишестето, което да направи ориза ви лепкав, когато го сготвите.
 
Готвите мокри зеленолистни

Когато измиете спанака например, по-добре е да го оставите да се изсуши. В противен случай ще имате много пара, а накрая той ще бъде много воден и безвкусен.