Много хора използват спалнята си предимно и само за сън, но други правят повечето от ежедневните си дейности в тази стая. Разберете какви вещи е хубаво все пак да не държите в тази стая, защото това може да бъде вредно по различни причини. Каналът "Top Of The Tops" във vbox7 разказва:

Будилник или телефон

Проблемът с това да държите в спалнята си часовник, който ползвате за будилник е тревожността, която изпитвате от това дали ще се наспите достатъчно преди алармата да звънне. Особено, ако се будите през нощта и проверявате колко е часа. Преместете часовника в друга стая, където отново можете да го чуете когато звънни в часа за събуждане.

Не е препоръчително да държите и телефона близо до себе си в спалнята, за да не се изкушавате през нощта проверявате часа и или съобщенията, които сте получили.

будилник
iStock/Getty Images

Семейни снимки

Повечето хора обичат да държат семейни снимки в дома си, но според Фън Шуй е важно снимките да не бъдат в спалнята. Причината е, че гледайки снимки на семейството си късно преди лягане може подсъзнателно да ви причини безпокойство и стрес. Възможно е да започнете да мислите за отговорностите си към близките ви и дали се справяте с всичко.

Фитнес уреди

Фитнес уредите заемат място и ако нямате голям дом, съхраняването им може да бъде сложно. Но в никакъв случай недейте да държите фитнес уреди в спалнята си. Това не само причинява бъркотия в стаята, но не ѝ особено хигиенично да ги държите в стаята си.

Работно бюро

Важно е да разделяте времето си за работа от времето за релаксация, особено когато работите от вкъщи. Също така е важно да знаете, че спалнята е мястото където си почивате, не трябва да я свързвате с отговорностите, които имате в работа и които чакат да бъдат свършени. Най-добре е работното ви място да бъде в хола или друга стая по възможност.

Не боядисвайте спалнята си в тези цветове! (СНИМКИ)

Печка или отоплително тяло

Ако в стаята, която спите цяла нощ работи печка или друг вид отоплително тяло това със сигурност не е полезно за вашето здраве. Въздухът се изсушава и това води до проблеми с дишането. Хората със сърдечни проблеми и астма трябва да бъдат много внимателни с нагревателите в спалнята, тъй като те могат да повишат нивата на въглероден окис във въздуха. Това важи особено за газовите нагреватели, тъй като те дори могат да причинят асфиксия. Безопасното нещо, което трябва да направите, е да изключите нагревателя, когато си лягате или излизате от стаята.

спалня
iStock/Getty Images