Липсата на качествен сън може да се отрази сериозно на здравето. Ако сутрин се събуждате толкова уморени, колкото сте били предишнатa вечер, някое от тези растения може да ви помогне да спите по-добре.

Алое вера

Растението отделя кислород през нощта, а това може да помогне за намаляване на тревожността и стреса, както и и да подобри съня ви.

В листата на това растение се съдържа гел, който е богат на полезни вещества - витамини, минерали, ценни аминокиселини, протеини и много други. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището "растение чудо".

безсъние
Thinkstockphotos

Палма Арека 

Родът Арека наброява около 55 вида, които са разпространени в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, в Нова Гвинея и Австралия. Растението пречиства въздуха и премахва токсините и въглеродния диоксид.

Разкриха тайната на бързото заспиване

Бенджамин 

Бенджаминът е предпочитан основно заради красивата и гъста, подобна на дръвче корона. Унищожава микробите и премахва повече от 70% от вредните вещества във въздуха.

спалня
Thinkstockphotos

Сансевиера

Това вечнозелено растение от семейството на аспарагуса е добро за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и регулира кръвното налягане.

Защо с възрастта все по-трудно заспиваме?

Папрат Бостън

Растението е богато на етерични масла, флавоноиди, както и други полезни вещества. Те са добър регулатор на нервната система и ще ви помогнат да се справите със стреса и безсънието.

спалня
Thinkstockphotos

И още:

Разкриха как сексът и прегръдките вредят на съня

Храните за здрав сън – ядки, черен шоколад, банани и още...

По-добрият сън води до по-добър секс и по-малко стрес

За здравословния сън е важно не колко спите, а кога лягате

Алое - растението на безсмърти