/ Thinkstock/Getty Images
Американски учени установиха, че по-добрият сън води и до по-добър секс и за целта трябва да спим минимум 8 часа в денонощието, пише в."Метро".

Изследването включило 93 хиляди жени от САЩ на възраст между 50 и 79 години. То било осъществено от Северноамериканското дружество за менопаузата. От анализите проличало, че по-добрият сън води до засилване на либидото при представителките на нежния пол. Вследствие на това добре отспалите си дами получавали по-голяма удовлетвореност от половия живот.

Откриха защо жените отказват секс

Изследователите установили пряка връзка между недоспиването при жените и спадането на сексуалното желание и с по-трудното достигане до оргазъм. Жените на възраст над 70 години, които спят под пет часа в денонощието, се оказали с 30 процента по-малко вероятност да са сексуално активни, в сравнение с връстничките си, които прекарват в сън между 7 и 8 часа.

При младите жени корелацията не била видима. При тях дори и при малко сън, сексуалното желание не се губело в такава степен, както при възрастните. При все това добрият сън води до по-малко стрес, като представителките на нежния пол се чувстват по-щастливи, защото от това печели общото им здравословно състояние.

Вижте още:

Какво издава позата при сън за вашата връзка? (СНИМКИ)

Ползите от секса се увеличават с още една

Знаците, че сексуалният ви живот е катастрофа

8-часов сън за пълноценен секс
БТА