Свикнали сме толкова много с модерните неща, че рядко се замисляме откога всъщност съществуват, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето и откъде идват някои от съвременните ни изобретения и събития:

Улична храна

Уличната храна се появява в Китай още през 10-ти век. Тя се радва на вниманието, както на по-бедните, така и на богатите жители. Тогава навлизат и клечките за хранене, които се оказват перфектните прибори за еднократна употреба.

Фотошоп

Още викторианците започват да използват различни трикове, за да коригират снимките си. Специални фонове, добавяне на мастило и дори изстъргване с острие са част от методите, с които се изглаждат бръчки и намаляват талии.

Компютър

Още древните гърци създават първия аналогов компютър в света. Той можел да изчисли движението на различни астрономически обекти с изключителна точност, да предскаже затъмнения и други космически събития. Гърбът му бил използван за водене на резултати по време на спортни игри, включително олимпийските.

Отзиви за обслужване

Древните вавилонци първи започнали да пишат отзиви за обслужването, което получават. Върху глинени плочи те издълбавали коментари, свързани с търговци и некоректното им отношение към клиента, както и коментари за самата стока.

Рап битки

Рап битките идват още от викингите. Те си организирали словесни битки по време на пиршества, в които чрез римувани стихове трябвало да обидят съперника си. В скандинавските митове дори боговете участвали в подобни словесни битки.