30-годишните мъже са най-смели в секса, на тъмно
30-годишните мъже са най-смели в секса, на тъмно / снимка: DarikNews.bg, архив

Сексуалните фантазии на мъжете достигат своя пик на 30-годишна възраст, показва ново проучване. Достигнат ли 30 години, представителите на силния пол преживяват същинска хормонална буря. Техните тайни сексуални фантазии са почти неизчерпаеми именно в този етап от живота.

Ето защо специалистите съветват жените да контролират фантазиите на партньорите си и да ги държат в разумни граници. „Важно е момичетата да се научат как да държат еротичните мечти на своите половинки на разумно ниво”, убедени са сексолозите. Според експертите на тази възраст сексуалните пориви на мъжете стават дори малко груби.

В същото време друго проучване показа, че всеки втори мъж предпочита да прави секс на тъмно. В допитването, което се е провело едновременно във Великобритания, Швеция, САЩ, Испания, Германия, Италия, Франция, Холандия и Китай, 47% от анкетираните са заявили, че предпочитат да се „гушкат” на тъмно с половинката си.

Във всяка страна са анкетирани по 175 души. 60% от участниците в анкетата признава, че изключват осветлението преди да започнат любовната игра, допълва БГНЕС.

При американците цифрата е 64%, а при шведите 63%. Испанците имат по-различна позиция по този въпрос, защото 56% споделят, че биха искали да са на светло, за да виждат какво правят.