12 хитринки в гримирането за мързеливите красавици
12 хитринки в гримирането за мързеливите красавици / ThinkStock/Getty Images

Защо е нужно гримирането да отнема много време, питат от в. „Хъфингтън пост”? Ако не искате да минавате през 37 стъпки до добрия си външен вид всяка сутрин, възползвайте се от съветите им.

1. Скрийте тъмните кръгове под очите. Не е нужно всички да разбират, че не сте се наспали. Ползвайте един тон по-светъл от кожата си коректор под очите, а точно под долния клепач нанесете един тон по-тъмен коректор, за да намалите подпухването.

2. Ексфолирайте устните. Ако нямате време, ексфолирайте устните си с четка за зъби и нанесете гланц в цвят, близък до естествения.

3. Хитрата очна линия. Нанасяйте очната линия между миглите, а не над тях - така тя изглежда по-естествено.

4. Извийте миглите, вместо да използвате спирала. Ако затоплите извивачката за секунда-две със сешоара си, ефектът ще бъде по-дълготраен.

5. Дегизирайте пъпката. Вместо да я замазвате с коректор, нанесете течността с тънка четка само върху подутината и я разнесете леко наоколо.

6. Прикрийте грешките. Ако направите грешно движение и червилото или очната линия се размажат, не губете време да ги триете – просто ги скрийте с коректор.

7. Овлажнител с двойно действие. Намерете си овлажняващ крем за кожа с лек оцветяващ ефект, вместо да нанасяте тежки пластове декоративна козметика.

8. Лесни за поддържане устни. Ако не сте фенове на червилото, заложете на цветен балсам за устни - той дава ефект на грим и едновременно с това поддържа устните ви меки.

9. Котешка извивка. Извитата извън клепача очна линия изглежда чудесно, но е трудна за постигане. Ето един съвет – използвайте лъжичка, като притиснете изпъкналата й страна до очната ябълка и следвате контура й с четчицата.

10. Бързи опушени очи. Този тип грим не е за начинаещи - за него трябва много нанасяне на цветове и внимателното им смесване. За да ускорите нещата, драснете знака „диез” - #, с по-тъмния цвят сенки до външния ъгъл на окото си и после го слейте с останалата част от грима.

11. Сух шампоан. Вместо да слагате сух шампоан сутрин, направете го преди да си легнете. Така той ще има време да подейства, да абсорбира излишната мазнина по косата и да създаде допълнителен обем.

12. Спешен френски маникюр. Освен ако нямате ръцете на хирург, саморъчно направеният ви френски маникюр винаги изглежда като рисунка на тригодишно, нали? За да постигнете перфектната бяла линия отгоре, просто сложете лепенка в основата на нокътя и боядисайте в бяло горната част.

Източник: БГНЕС