/ БТА
Кремъл отказа да коментира дали четиримата арестувани за нападението в концертна зала в Москва миналата седмица са били подложени на малтретиране, след като са били задържани, предаде АФП.

След атентата в Русия: Четиримата обвиняеми остават в ареста

"Ще оставя този въпрос без отговор", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на ежедневния брифинг за пресата, след като в руските социални медии се появиха съобщения и видеоклипове за кървави разпити след арестуването на мъжете.
 

терористи Русия
БГНЕС


Четирима мъже бяха арестувани в събота, а след това и обвинени в извършване на терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“ край руската столица в петък, при който загинаха близо 140 души, а най-малко 182 бяха ранени.

Това са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов.

Четиримата имаха различни физически наранявания при довеждането им в съдебната зала. Файзов беше беше на инвалиден стол, като видимо той е изгубил едното си око, поставен му е и катетър. Според силите за сигурност той е оказал съпротива при ареста.

Мирзоев пък се яви пред съда с найлон, увит около едното му ухо. Към момента не е ясно дали той е останал без слуховия си орган.

BBC посочва, че видеозаписи на брутални разпити са изтекли от руските сили за сигурност, а докладите сочат, че поне един от тях е бил подложен на изтезания с ток.

Двамата обвиняеми за терористичното нападение в Москва се признаха за виновни

В същото време Кремъл обяви, че не разглежда въвеждане на смъртното наказание за четиримата заподозрени , предаде Ройтерс, като цитира Дмитрий Песков.

"Към настоящия момент ние не взимаме участие в подобна дискусия", заяви говорителят на Кремъл по въпроса за смъртното наказание.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня