За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Чудили ли сте се кои са най-подходящите цветове за вас и кои са тези, които не трябва да слагате при никакви обстоятелства? Това е особено присъщо за повечето дами - често се колебаят как да подберат цветовете на дрехите си и кои са най-точните нюанси за тях.

Оказва се, че подбирането на точните цветове за всеки човек е сложна задача и се базира на цял цветови анализ.

„Цветовият анализ се основава изцяло на характеристиките, които са ни дадени от бебе - цвета на косата, естествения, цвета на очите, тена на лицето, дори цвета на устните, пигментацията на кожата и не на последно място - излъчването, което имаме. Някои хора имат по-остро излъчване, други - по-меко", обясни консултантът Румяна Пенева.

Тя разясни и какво става с нас, когато сме с неподходящи цветове:

„Когато си с неподходящия цвят, буквално изчезваш, ставаш невидим. Получава се следното нещо - изпъкват недостатъците ти. Може да са сенки под очите, пъпчици, пигментация, косата може да изглежда по-сивкава, да изглеждаш по-посърнал, уморен, дори - болен. Когато си точно с твоите цветове, те подчертават предимствата и изглеждаш по-свеж, дори без грим", обясни тя.

По думите й личният стил на всеки човек се основава на няколко архетипа. Така той може да бъде класически, естествен, романтичен, ангелски, игрив и драматичен.

Вижте в клипа и как да определите кои са най-подходящите цветове за вас.


Източник снимка: Thinkstock/Getty Images