Мадона
Мадона / Gulliver/Getty Images
Кралицата на попа Мадона навършва 60 години.

Влиянието ѝ в развлекателната индустрия, медиите и обществото остава силно през цялата ѝ 36-годишна кариера. Въпреки многобройните награди и рекордни продажби, сексистките забележки срещу нея са постоянни, а напоследък и подмятанията за възрастта ѝ, пише в. "Индипендънт".

Скандална и секси: Мадона на 60 (СНИМКИ)
 
Мадона обаче променя стереотипите за по-възрастните жени непрекъснато и се изправя срещу остарелите представи за това, че жените на години не трябва да говорят открито за сексуалността си.

Когато получи наградата Жена на годината на Билборд през 2016 г., Мадона изброи в благодарствената си реч правилата, които се е очаквало да спазва като певица
Когато получи наградата Жена на годината на Билборд през 2016 г., Мадона изброи в благодарствената си реч правилата, които се е очаквало да спазва като певица Gulliver/Getty Images

Тя има връзки с по-млади мъже, а професионалните ѝ успехи продължават - Мадона е певицата с най-големи продажби за всички времена.

И какво, ако той е по-млад? Седем известни мъже и техните по-възрастни жени
 
Когато получи наградата "Жена на годината" на "Билборд" през 2016 г., Мадона изброи в благодарствената си реч правилата, които се е очаквало да спазва като певица.
 

My look when ever someone says............”Trust Me!” 😂😂😂 #becausewhy

A post shared by Madonna (@madonna) on

"Не остарявай, защото възрастта е грях“, каза тя. „Ще те критикуват, хулят и определено няма да звучиш по радиото".

Жена на годината на "Билборд": Мадона (СНИМКИ)
 
Тази година Мадона каза в интервю, че никога няма да престане да се противопоставя на тези норми, с които се очаква да са съобразяват жените на години.
 
"Кой измисли тези правила? Кой казва това? Ще продължа да се боря“, каза певицата пред "The Cut". „До 10 -20 години всичко ще се нормализира. Хората ще млъкнат".

Мадона в ролята на Клеопатра на Super Bowl (СНИМКИ)
 
Мадона продължава да променя стереотипите, като се започне с откритостта за сексуалността си, представата за тялото и се стигне до огромното въздействие на творчеството ѝ.

Най-много търсения за Мадона в Google са направени през 2012 г. Тогава тя поставя рекорд за най-гледано шоу в паузата между полувремената на Супербоул
Най-много търсения за Мадона в Google са направени през 2012 г. Тогава тя поставя рекорд за най-гледано шоу в паузата между полувремената на „Супербоул“ Gulliver/Getty Images

Още с издаването на дебютния си сингъл "Everybody" през 1982 г. Мадона се превръща в глобално явление. Тя не дава признаци да забави темпото с 60-годишнината си.
 
На бала в Института по костюмите към музея "Метрополитън", Мадона заяви: "Хората казват, че съм скандална, но мисля че най-скандалното нещо, което съм направила е, че още съм тук".

Мадона
Мадона на бала в Института по костюмите към музея „Метрополитън“ Gulliver/Getty Images

Откакто издава едноименния си албум през 1983 г., Мадона е продала над 300 милиона диска и е направила 10 концертни турнета, съобщи Би Би Си. Това ѝ донесе признание от Книгата на рекордите на Гинес за певицата с най-големите продажби за всички времена.

Вечната Мадона (СНИМКИ)
 
Тя е най-богатата певица, работеща в САЩ - със състояние от 600 милиона долара. След нея са Селин Дион с 400 милиона долара и Барбра Стрейзанд.

Мадона
Мадона Gulliver/Getty Images

Най-популярната песен на Мадона в Спотифай е "Like a Virgin". Следват "Hung Up" "Holiday", "La Isla Bonita", "Like a Prayer".
 
Най-дълго в класациите се задължа албумът ѝ "Immaculate Collection".
 
Най-много търсения за Мадона в Google са направени през 2012 г. Тогава тя поставя рекорд за най-гледано шоу в паузата между полувремената на "Супербоул", подобрен от Кейти Пери през 2015 г.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА