/ Областна администрация-Велико Търново
Областният управител Ивайло Здравков откри на 9 ноември тържествената сесия на новоизбрания общински съвет във Велико Търново за мандат 2023-2027 г., съобщиха от Областна администрация.

Първото заседание се състоя в Музей „Възраждане и учредително събрание“ в присъствието на много граждани и гости и започна с изпълнение на химните на България, Европейския съюз и на Велико Търново от Детска вокална група „Пеещи камбанки“ с художествен ръководител Владимир Габров. 



След това общинските съветници, кметовете на кметства и кметът на Общината д-р инж. Даниел Панов положиха клетва да работят в интерес на гражданите и развитието на община Велико Търново. 

Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Десислава Йонкова, а временно изпълняващият длъжността кмет Снежана Данева - Иванова връчи на Даниел Панов огърлица и ключ, които са символите на Общината. 

Областният управител поздрави местните избраници и ги призова да работят в диалог с гражданите. В словото си Даниел Панов подчерта, че се отнася към опонентите си с уважение, но ги призова да загърбят разделението и настоя те да работят със сърце и обич към Велико Търново. 

Отец Славчо Иванов отправи благослов за здраве и успешен мандат. Доайенът сред общинските съветници Иван Александров откри първото заседание на местния парламент за избор на председател. Новоизбраните съветници се обединиха около кандидатурата на досегашния пръв сред равни Венцислав Спирдонов.

След тайно гласуване деветчленната комисия по избор го конституира за председател с 27 гласа „за“.