В мездренското село Върбешница отпечатват на принтер 80 бюлетини за избор на кмет на кметство. Разпореждането е на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра.

Това се налага, след като по-рано през деня от ОИК обявиха, че бюлетините са свършили. Причината е, че във Върбешница са били доставени 190 бюлетини за избор на кмет на кметство, а в избирателния списък има 286 човека. От Общината в Мездра казаха пред медии, че разминаването идва от дописаните хора по настоящ адрес, който е бил готов на 18 септември, а бюлетините са били отпечатани на 13 септември.

Каква е избирателната активност към 14:00 часа

За избора на общински съветници и кмет на община във Върбешница са били доставени по 300 бюлетини и вотът върви нормално. Пред секцията в селото има още хора, които чакат да гласуват за кмет на кметство, но хората се притесняват, че отпечатаните на принтер бюлетини няма да имат всички атрибути, които имат отпечатаните от ЦИК.

Сигнал за това, че бюлетините за избор на кмет на кметство може да свършат има и за още едно мездренско село – Горна Кремена. Причината отново е разминаване в списъците с хората, които са се регистрирали по настоящ адрес в населеното място.
Мая Ценова/БТА