Българите в Канада ще могат да гласуват в 13 избирателни секции на 4 април
Българите в Канада ще могат да гласуват в 13 избирателни секции на 4 април / iStock/Getty Images
Канада даде съгласие за разкриване на още две избирателни секции за изборите
Канада даде съгласие за откриване на още две избирателни секции за изборите за народни представители на 4 април. Двете секции ще бъдат разкрити в град Монреал Грийнфилд Парк и Кот де Неж, съобщиха от от Министерството на външните работи.

За тях посолството на България в Отава отправи молба за промяна на първоначално подадените адреси във връзка с възникналата сложна епидемична обстановка.

Канада освен това даде съгласие и за промяна на местоположението на избирателната секции във град Вон.

Това означава, че страната дава съгласие за откриване на нейна територия на всичките 13 избирателни секции, поискани от посолството във връзка с изборите.

От Департамента на външните работи, търговията и развитието подчертават, че съгласие за разкриване на избирателни секции, които се намират извън задграничните представителства, се дава по изключение.

Канадската страна посочва изрично, че в населените места, в които по изключение се дава съгласие за разкриване на избирателни секции, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване.

Канадската страна отбелязва още, че в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и издаваните от страна на федералните и провинциални здравни власти актуални разпоредби, съществува вероятност гласуването на място да не се състои по план.