Калфин: Народът ще реши в каква посока ще поеме България след 6 ноември!
Калфин: Народът ще реши в каква посока ще поеме България след 6 ноември! / netinfo

"Искахме да завършим кампанията ни с театрална постановка, за да покажем още веднъж колко е важно не само да говорим за култура, а да участваме в насърчаването и поддържането й. За нашата кандидат-президентска двойка културата се нарежда неизменно сред останалите приоритети по важност, защото наред с материалното развитие, има непреходни ценности, които трябва да се съхраняват и развиват. Няма друга кандидат-президентска двойка, за която културата да е приоритет, а аз и проф. Халачев сме убедени, че материалното благополучие минава единствено и само през поддържане на стабилни духовни и културни основи, които формират националното достойнство и самочувствие. Това e заявил кандидатът за държавен глава на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин, който заедно с множество свои симпатизанти присъства на спектакъл в театър "Сълза и смях", цитиран от пресцентъра на коалицията.

Думите му е допълнил кандидатът за вицепрезидент на коалицията проф. Любомир Халачев, който е подчертал, колко важно за България е държавният й глава да бъде подготвен и способен управник.

„Няма да правим сравнения, няма да взимаме проценти, части от проценти, отношения, да го мерим на килограми и други мерни единици. Ние знаем, че Ивайло Калфин е най-добре подготвен. Той е човек с отношение към образованието и културата. Два сектора, които винаги са имали, и имат, все по-голямо значение за сигурността, бъдещето и развитието на България. Аз не случайно на времето предлагах винаги Министерски съвет да започва с половинчасова сводка на министъра на културата какво се случва в България по отношение на културата , за да минават по-спокойно, по-красиво и по-полезно заседанията", е заявил той.

Калфин Народът ще реши в каква посока ще поеме България след 6 ноември
netinfo

Пред стотиците свои симпатизанти Ивайло Калфин е посочил още, че именно българският народ е този, от който зависи в каква посока ще поеме България след 6 ноември.

„В неделя е, образно казано, финалът на нашата постановка, в която всички кандидати до момента участват различно. Едни се появяват виртуално на дебати. Други се появяват от към небето. Трети, сред които сме и ние, участват открито в диспути. Защото знаем ,че е важно да кажем пред обществото какво мислим за начина, по който трябва да се управлява президентската институция. Да сравним или сблъскаме идеите си, за да могат хората да направят своя мотивиран избор. В крайна сметка нашият „спектакъл" в неделя, за сега е с отворен финал и публиката ще реши, кой е достойният кандидат", е заявил той.

Калфин Народът ще реши в каква посока ще поеме България след 6 ноември
netinfo

„Познавам Ивайло отдавна. Той е мой добър приятел, но това не е толкова важно, защото по-важното е, че той е голям приятел на театъра", е заявил от своя страна актьорът Стефан Рядков.