Част от протестиращите основаха политическо движение „Освобождение”
Част от протестиращите основаха политическо движение „Освобождение” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Част от протестиращите решиха да учредят гражданско движение „Освобождение" и дадоха категорична заявка за участие в парламентарните избори през май. От идеята обаче се разграничиха много от лицата на протеста, които започнаха битката с монополите и високите сметки, предава Нова телевизия.

Идеята за новото гражданско движение „Освобождение", което да представлява гласа на народа във властта, се роди в бившето столично кино „Освобождение".

Общобългарското събрание на протестиращите обаче остана скрито от медиите. По думите на организаторите на него присъствали около стотина протестиращи от цялата страна, които единодушно решили да започнат поход към властта.

Как точно новото движение ще се включи в изборната битка напролет ще реши следващото общобългарско събрание на протестиращите. От сега обаче инициаторите поставиха някои ултиматуми към властта.

Хората, които започнаха битката с монополите обаче, днес не се отзоваха на поканата за участие в общобългарското събрание. „Ние сме на улицата - тук ни е мястото. Смятаме, че тези партии, които са в момента на масата, не припокриват нашите очаквания", обясни Янко Петров от „Да запалим монополите".