ОДС и СДС призоваха симпатизантите си да гласуват на втория тур, но не ги насочиха за кого
ОДС и СДС призоваха симпатизантите си да гласуват на втория тур, но не ги насочиха за кого / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Симпатизантите на Общността на демократичните сили сами да решат кое от двете леви крила, които останаха в състезанието за президентския пост да подкрепят на балотажа в неделя, такъв призив отправиха от обединението. На първия тур на вота за държавен глава те бяха в Съюза на десните сили, който регистрира Румен Христов за поста.

Говорителят на общността Любен Дилов каза, че резултатът на десницата на президентските избори показва умора от старите лица и раздори, както и нуждата от нови фигури. ОДС ще инициира дискусия по тези въпроси на 10 ноември.

По думите на Дилов елитът на ДСБ не е работил за кандидатурата на Румен Христов като Иван Костов разпространявал, че това е човек на ДПС. А всъщност той не получи и един глас от Движението за права и свободи, добави Любен Дилов.

ОДС и СДС призоваха симпатизантите си да гласуват на втория тур но не ги насочиха за кого
netinfo

Симпатизантите на СДС да гласуват по съвест на балотажа на президентските избори, но да отидат до урните и да дадат своя вот, защото те знаят как да постъпят. Такава остава позицията на сините за поведението им на балотажа и след днешното редовно заседание на ръководството на партията.

На него са обсъдени резултатите от първия тур на президентските и местни избори, които се проведоха миналата неделя. Анализът на сините показал, че в кампанията е даден сериозен приоритет на местния вот и за това техните симпатизанти не са гласували за президент.

Констатирано било, че всички носят вина, но не е търсена персонална отговорност. СДС ще обмисли да поиска касиране на вота на определени места като в Своге например.