Триполи: Споразумение до 2-3 дни за медиците
Триполи: Споразумение до 2-3 дни за медиците / netinfo

Интервю с говорителя на Асоциацията на семействата на заразените със СПИН либийски деца Рамадан ал Фитури

Господин Ал Фитури, беше ли постигнато споразумението, което според вестник "Ахбар Либия" е въпрос на часове?

Не, споразумение все още не е постигнато. Някои наши искания не са удовлетворени, а има и други подробности, които трябва да бъдат уточнени. Бяхме близо до споразумение, но не сме достигнали до него все още, все още. Може би обаче ще го постигнем до два или три дни.

Значи отричате информацията на либийския вестник, който очакваше решението на случая до часове?

Това е сензационна новина, която не отговаря на истината. Когато се достигне до споразумение, ще има официално съобщение. Всичко останало са спекулации. Когато споразумението бъде постигнато, ще бъде свикана пресконференция, на която ще бъдат поканени всички медии, но сега не бива да бързаме. Но това, което казваме - да, ние сме на път да постигнем споразумението.

Все още ли се придържате към исканията си за 10 милиона долара на всяко заразено дете?

Извинявайте, господине, аз нищо повече не мога да кажа. Когато достигнем до споразумение, аз съм готов да водя колкото искате дълъг разговор с вас. Ако е пожелал Аллах, много бързо ще стигнем и до споразумението и тогава ще говорим повече. Ние се стремим към споразумение, което да отговаря на интересите на всички страни, и преди всичко на нашата държава и нашите деца.