Стунджи: Трудното за нас започва след „Евровизия”
Стунджи: Трудното за нас започва след „Евровизия” / netinfo


Интервю на Теодора Каролеева с финалиста в тазгодишното издание на конкурса „Евровизия” Стоян Янкулов – Стунджи.


Как е настроението, успяхте ли да се наспите въобще, какво правихте снощи след края на шоуто?


Снощи се почерпихме за първия успех и тъй като тук програмата е доста натоварена, репетиции текат, гледаме да се пестим и да бъдем в кондиция. Иначе атмосферата е празнична, освен това вчера преди полуфиналната вечер се усещаше сценичната треска, която витае около всички, и аз се шегувах, казвах: „Ние нормални ли сме?”, защото само ние като че ли от всички бяхме толкова спокойни, като че не беше нещо толкова тръпнещо, че трябва непременно… Някакво спокойствие цареше около нас, излязохме си, свирихме си парчето здраво. Нашият кеф е като виждаме публиката и хората как се радват и единствено радостта ми от нашите успехи и от това, че печелим е от това, че караме всички българи да се чувстват горди, че са българи. И всички които са тръпнали, тръпнат и се молят за нас, с радват, със сълзи се радват – това е най-важното.

Казвате, че на полуфинала не сте се притеснявали кой знае колко много. Всъщност мина ли трудното или то тепърва предстои на финала?

Трудното предстои много след „Евровизия”. Нашият път продължава. Тук това е една точка от пътя, който сме си избрали и вървим по него. Просто само за малко сме се отбили. И след „Евровизия” продължаваме още по-високи върхове да покоряваме.

Ще промените ли нещо във визията си при представянето на финала?

Ще го решим сега, в последния момент.

Какви са първите коментари от страна на чуждестранните журналисти? Как те приемат вашето класиране? Изненада ли е за тях в някакъв смисъл, че България за първи път стига до финала?

Тук разгръщахме финландски вестници преди малко, пишеше, че са изненадани от това, че сме във финала, приятно изненадани, естествено. А пък в някакъв вестник пишело, че залата била взривена от нашия дует, от България, от ударното шоу, че много добре сме били изглеждали и песента е прозвучала страхотно. Така че все положителни работи се пишат по медиите.

На финала от кои държави очаквате най-сериозна подкрепа? Имахте ли възможност да видите кои са народите, които са ви подкрепили на полуфинала?

По принцип, доколкото знаем отпреди, Гърция ще бъде доста така за нас. Предполагам, че…Не знам.

Балканците май са се обединили като гледам колко балкански държави стигат до финала, явно се подкрепяме помежду си.

Да, ами явно да. Аз се радвам, че една песен успя наистина да накара много българи, и не само цяла България, а и по света изведнъж да се обединят в едно цяло. Това е страхотно нещо.

Стискаме палци за утре. Успех!

Благодаря, дай Боже да сме здрави и наистина да има повод много да се черпим.