Слави: Нелепо си счупих крака. Поне да бях паднал от кон
Слави: Нелепо си счупих крака. Поне да бях паднал от кон / БГНЕС
Слави: Нелепо си счупих крака. Поне да бях паднал от кон
21855
Слави: Нелепо си счупих крака. Поне да бях паднал от кон
  • Слави: Нелепо си счупих крака. Поне да бях паднал от кон

Слави Трифонов разказа за инцидента, при който си счупи крак в хотел в Стара Загора и впоследствие отложи концертите си в Пловдив и Петрич. При злополуката той получи фрактура на шийката под лявата тазобедрена става, заради което претърпя операция в с болница "Св. Иван Рилски" в Стара Загора. Ето какво разказа той за случилото се пред bTV:

Намираме те в добро състояние на духа, имайки предвид ситуацията. Как се чувстваш?

Ужасно нелепо.

Как се случи всичко?

Ами, нелепо. Не знам каква друга дума да използвам. Просто се подхлъзнах и паднах в банята и тъй като съм много тежък, паднах на лявата част на крака си и счупих тазобедрената става, на левия крак. Направиха операция.

Каква операция?

Направиха операция, за да могат да съберат костите. Мисля, че ми сложиха три пирона и разни други неща.

На колко места е счупен кракът?

Само на едно място, горе точно под ябълката, костта под ябълката.

Била е сериозна операция - два часа и половина.

Да, може и така да се каже. Но проблемът е, че едно изключително преживяване, каквото е нашето национално турне, и един изключителен концерт, какъвто беше този в Стара Загора, и още два концерта, които трябваше да направим - единият в Пловдив, другият в Петрич, където изкупиха билетите още в самото начало, когато ги пуснахме, засега са провалени. По-точно сега няма как да ги направим, но ще ги направим, дори и на патерици. Защото хората са си купили билети и трябва да бъдат уважавани. Така че, концерт ще има, но малко по-нататък.

Тоест, концертите са отложени във времето, не са отменени?

Не, не се отменят и няма как да се отменят, защото аз уважавам публиката. Това е. Ще има концерти, но те ще се по-нататък. Не мога да кажа засега кога, защото трябва да ходя с патерици доста време.

А ще има ли нещо като реванш към хората от Петрич?

Ще трябва да ходя с патерици, представяш ли си?!

Как ще танцуваш с патерици?

Въобще няма да танцувам, просто е шантаво. Ужасно нелепо е това. Влязох да се къпя. Излязох и се подхлъзнах, паднах и си счупих крак просто. Което е ужасно нелепо. Не можем да говорим за някакво геройско чупене на крак. Можех поне от коня да падна, тъй като на турнето яздех кон. Както се казваше във „Форест гъмп": „Животът е като кутия шоколадови бонбони, не знаеш какъв бонбон ще извадиш". Ето, ставаш, отиваш да се къпеш и падаш. Ужасното беше, че аз гол, не мога да допълзя. Болката е ужасно неприятна при счупване на тазобедрена става и не мога да допълзя, не мога да извикам, нито мога да стигна до телефоните. И което е още по-нелепо, успях да се довлека до вратата в рамките примерно на петнадесет минути, отворих я. Бях заел целия хотел в Стара Загора и добре, че минаха някакви пичове от техническото обслужване и на единия му казах: Ела и ми помогни да си обуя някакви гащи. После много трудно ме свалиха от четвъртия етаж, защото не можеше да влезе носилката в асансьора. И тъй като съм тежък, трябваше осем души да ме свалят с носилката.
 
Колко килограма си сега?
 
Сега не знам, може и да съм отслабнал през тези два дни, но около 112-115 кг, някъде там. Оказа се, че в Стара Загора има много хубава болница - „Св. Иван Рилски".
 
Добре се грижат за теб тук?
 
Изключително. Всякакви тривиализими могат да се кажат. Реших да се оперирам тук, защото транспортът е много труден в това състояние, в което бях, а и добри български лекари, вярвам, че има навсякъде. Д-р Братоев ме оперира, изключително готин човек. Реших да дам това интервю, защото винаги има всякакви глупави и ненужни слухове, не е честно да бъде така. Тъй като уважавам зрителите, по-добре да кажа това, което се е случило. Популярните хора трябва да обясняват някои неща, които се случват, за да няма глупави слухове. Затова реших да кажа това, което се случи, защото знаеш в България как е, мисля, че навсякъде по света е така - много хора да коментират, да говорят. Истината винаги трябва да тържествува. Няма да говоря все едно сме в съдебната система, по-добре да се знае истината, отколкото да има слухове. От вчера има много голям интерес, може би ще стана министър-председател. Нали Бойко Борисов си счупи крака и после стана министър-председател.
 
Ама той си го счупи малко, ти добре си го счупи - може и президент.
 
А, може, първо министър-председател, после и президент. Шегуваме се. Счупеното носи щастие, но аз трябва да стартирам на 7 септември, независимо дали ще съм с патерици...
 
Шоуто?
 
Шоуто.
 
Тоест, по график.
 
Ами, да, тъй като все пак...
 
Само че тогава няма да слизаш по стълбите.
 
Няма как да стане, може би ще водя седнал известно време, но това, че има някакво подобно премеждие според мен не бива да спира работата и професионалния процес.
 
Естествено, да си жив и здрав, всичко ще си дойде на мястото.
 
Благодаря ти.