Радиожурналистът Виктор Ангелоев се нуждае от помощ
Радиожурналистът Виктор Ангелоев се нуждае от помощ / снимка: www.btv.bg
Радиожурналистът Виктор Ангелоев се нуждае от помощ
43801
Радиожурналистът Виктор Ангелоев се нуждае от помощ
  • Радиожурналистът Виктор Ангелоев се нуждае от помощ

Продължава кампанията за набиране на средства за лечението на журналиста от Българското национално радио Виктор Ангелоев. През юли лекарите му поставиха диагноза "аневризма в мозъка". Виктор беше подложен на модерна миниинвазивна безкръвна процедура за лечение на аневризма във Военномедицинска академия.

Ето какво каза в интервю за Дарик Виктор Ангелоев преди да му бъде направена операцията:

Диагнозата ми е мозъчна аневризма. За съжаление е голяма, както я определят неврохирурзите, което означава, че колкото е по-голяма, толкова е по-голям рискът от фатален изход във всеки един момент. Даже докато водим този разговор, това нещо може да се спука. За съжаление в България се лекува само в две болници и необходимите средства за това нещо мисля, че не са по джоба на обикновения българин, защото само консумативите за операцията надвишават 35 000 лв.

Викторе, държавата не поема ли част от това лечение?

Държавата не поема консумативите. Те се осигуряват от пациентите. Държавата поема само операцията, т.е. тя плаща на лекаря в съответната болница, която извършва тази операция.

Хората, които искат да ти помогнат, могат ли да го направят чрез sms?

За sms кампания нямам никакво време. Установяването на такъв дарителски номер за sms коства изключително много време, поне месец, месец и половина. Аз не разполагам с толкова много време. Говорил съм с дарители. Всички колеги и приятели, разбирайки за този проблем, се организират във Facebook в кампания, която да набере някакви средства, които да се съберат бързо и да се извърши тази операция. Това е, което на този етап съм свършил аз и моите приятели.

Ти казваш, че нямаш време. Каква точно е прогнозата на лекарите?

Прогнозата на лекарите никак не е оптимистична, защото тази голяма аневризма последните 10 дни е нараснала с 1 мм. и се доближава до една критична граница, в която вече със сигурност е ясно, че повече няма да ме има.

Разбрахме, че се организира концерт, чрез който да могат да се съберат повече средства. Разкажи ни повече за него.

Аз още го организирам, колкото и да ми е трудно това, защото още утре влизам в болница за съответната манипулация, която да фиксира на 100% големината и точното местоположение на тази аневризма. Имам подкрепата на БТР, на Сигнал, на Кристиян Коев, но имам проблем с НДК, защото все още не мога да разбера какъв ще е наемът за този концерт и да си направя сметката дали има смисъл да го правя този концерт, ако набраните средства от него отидат най-вече за наема. Този концерт, ако успеем да се договорим с НДК, е планиран за 12 август от 20.00 ч. и това ще са изпълнителите, които до този момент са потвърдили. Но с днешна дата разбирам, ме има и други желаещи изпълнители, които искат да се присъединят към тази кауза.

Ако искате и можете да помогнете:

Номер на банкова сметка в СИБАНК
IBAN
лева BG25BUIB98884029347600
евро BG07BUIB98884429347600

Може да се включите в дарителската кампания и чрез SMS с текст DMS VICTOR на номер 17 777 за всички мобилни оператори на цена 1,20 лв. с ДДС.