Поли Генова за цената на мечтите
Поли Генова за цената на мечтите / netinfo
Поли Генова за цената на мечтите
41432
Поли Генова за цената на мечтите
  • Поли Генова за цената на мечтите

Каква е цената на мечтата да представяш България на международния конкурс "Евровизия". Поли Генова се бори за това няколко години и когато най-после успя, животът й поднесе и негативни емоции. Докато се готвеше за състезанието в Дюселдорф, което вече започна, Поли загуби баба си и сега много съжалява, че не е могла да бъде близо до нея, когато е трябвало. Представянето си тази вечер на втория полуфинал на "Евровизия" певицата ще посвети именно на любимата си баба.

"Човек, когато губи, не знае какво печели", разсъждава Поли, на която сега й предстои борба за класиране на финала на конкурса. В нея участват общо 19 държави, а само 10 от тях ще продължат напред.

Ето какво вълнува певицата часове преди да се качи на голямата сцена на "Евровизия" в Дюселдорф.

Страхотно е чувството. Фактът, че съм тук и че всичко това ми се случва, означава, че мечтата ми се е сбъднала.

Как се приема песента ти в Германия?

Тук много харесват песента и аз съм най-щастлива заради това. Подкрепят ни не само защото ни симпатизират като музиканти, а и защото много харесват песента. Всъщност това е най-важното, защото "Евровизия" е песенен конкурс.

Сега, когато имаш възможност да чуеш всички песни, участващи в конкурса, съжаляваш ли, че "На инат" е изцяло на български език? Само още пет държави от 43 ще пеят на собствените си езици.

Не, не съжалявам. Много съм горда, че е на български. Радвам се, че взехме това решение, защото така се чувствам много добре на сцената.

Кои са фаворитите? Говори ли се открито за тях в Дюселдорф?

Правят се опити, но според мен е много трудно да се каже. Има няколко силни песни. Но има и силни изпълнители. Примерно Blue от Великобритания, които са се доказали още преди десет години, когато бяха по върховете на класациите. Също така Дана Интернешънъл от Израел, която вече е печелила конкурса. И Лена от Германия, която спечели миналата година. Нейната песен е много различна от останалите. На мен и на моя екип ни харесва точно защото не е фестивалният тип песен, интересна е.

Според няколко букмейкърски къщи, които през последните години успяват да познаят победителя в "Евровизия", тази година ще спечели представителят на Франция. Харесва ли ти неговата песен?

Не бих казала, че ми е фаворит. Не мисля, че такъв тип песен трябва да спечели конкурса. Не ми е запеваема.

Това всъщност е нещо като ария.

Да. Това не е поп парче, съвсем друг жанр е. Това разбира се не изключва участието й в конкурса, но не би трябвало да спечели.

Засилени ли са мерките за сигурност в Дюселдорф? Само няколко дни преди участниците да пристигнат в града полицията арестува членове на "Ал Кайда", за които се твърди, че са подготвяли атентат най-вероятно точно за една от фестивалните вечери.

Не, не мисля. Въпреки че всяка делегация има зачислен към себе си един полицай. И непрекъснато се движи специален човек с нас, който е като охрана. Но в града не съм усетила. Даже спокойно ползваме метрото. Няма напрежение.



Какво си носиш от България за късмет?

Взела съм си едно сладко момиченце, което ми е много добра приятелка. Казва се Сара и е на 8 години. Тя е нашият талисман.

Защо се превърна в такъв? Коя е Сара?

Сара е част от група "Бон-Бон". Тя е дъщеря на моя продуцент и мениджър Рози Караславова и е с нас в делегацията. Много е приятно с нея, защото ни развеселява непрекъснато.

Имаме ли реални шансове за успех на едно такова състезание като "Евровизия", което през последните години е много повече политически конкурс, отколкото конкурс за добра песен?

Така са представени нещата, но аз не мисля, че политиката дава голям резултат. Честно казано тези неща не ме касаят особено. Държа основно да сме горди с представянето си и аз лично да съм доволна от добре свършената работа.

Колко ти излезе на теб "Евровизия"? В буквалния смисъл.

Много скъпо. Освен всички трудности, през които преминахме с екипа ми, аз загубих най-близкия си човек и не можах да му обърна внимание в последните му мигове, за съжаление. Говоря за баба ми. И всъщност това беше най-голямата ми загуба. Но човек, когато губи, не знае какво печели.

Поли Генова за цената на мечтите
netinfo