Мейси Грей обеща истинско шоу за феновете в България
Мейси Грей обеща истинско шоу за феновете в България / netinfo

След Мадона поредното музикално събитие ни очаква другата седмица. На 9 септември в зала 1 на НДК голямата звезда с големия глас - Мейси Грей ще пее пред родната публика. Тя е носител на Grammy за Най-добър женски вокал през 1999 с хит сингъла й I Try, който също така получи и номинации за Песен на годината и Запис на годината. Тереза Захариева успя да говори с нея седмица преди шоуто й в България - ето и какво каза тя пред Дарик радио.


Със сигурност българските фенове също се радват, че Мейси Грей е тук - или поне ще бъде само след седмица. Ето и какво да очаквате от поредното музикално шоу в България на световна знаменитост:

Ще изпея някои от песните ми от четвъртия албум - ще е доста забавно, ще има много танци, пеене, въобще ще се получи истински купон. А и никога не съм виждала България - ще бъде едно наистина ново преживяване и нямам търпение.

Така започва приказката за Мейси Грей, а и нейното продължение: 

Започнах да ходя на уроци по пиано, още когато бях на седем. Не се бях замисляла да пея, докато не влязох в колежа. Пишех песни за една група там, а когато пишеш песен, то трябва и да я изпееш. Един приятел ме записа и така започна всичко.

Разкажете повече за последния ви албум - работили сте по него с доста известни имена - Джъстин Тимбърлейк, както и will.i.am от Black Eyed Peas?

Уил е мой много добър приятел - познавам го от много години. Не бях правила нещо подобно преди - музиката е по-съвременна. Джъстин пък е по-различен от Уил и Уил помисли, че ще е добре да го включим в албума. Така Джъстин дойде и започнахме да работим заедно - беше невероятно преживяване и научих много. Просто се отворих към музиката, опитах нови неща. Позволих на други хора да ми помогнат с моята музика. Беше едно различно преживяване за мен, но научих много от него.

В този албум има много песни, които описват личния ви живот - раздялата със съпруга ви, това, че сте самотна майка. Какво ви накара да го направите?

Всички мои песни са много лични, така че и албумът ми трябваше да е свързан с живота ми.

Коя от тези песни е най-личната за вас?

Всички са лични, всички са свързани с живота ми. Винаги пиша за това, което знам, което съм преживяла.

Имате Grammy за песента I Try - какви са спомените ви от тази нощ?

Бях наистина притеснена. Всички казваха, че ще спечеля. Но бях притеснена най-вече, защото трябваше да се кача на сцената и да говоря пред толкова много хора. Дори коремът ме болеше от притеснение. Но накрая бях много горда да се кача там и да взема моята Grammy. В музиката е важно да получиш такова признание - всички велики музиканти са печелили Grammy, така че и аз исках, но наистина бях много притеснена.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С МЕЙСИ ГРЕЙ ЧЕТЕТЕ В ZAR.BG