Екатерина Стратиева: С положително мислене аз си промених съдбата
Екатерина Стратиева: С положително мислене аз си промених съдбата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Идентифицираха нападател в турски арест чрез 3G видеовръзка с България. Това беше драматичното заглавие, под което турската преса анонсирана новината, че българският шампион по рали Екатерина Стратиева е била нападната в апартамента на свой приятел в Истанбул.

Насилието, на което е станала жертва 29-годишната състезателка по автомобилизъм, е било крайно необичайно и поради неадекватните действия на извършителя, и поради многото съвпадения, които са го съпътствали. Макар и тежките наранявания по тялото на Екатерина, в продължение на часове органите на реда не са й вярвали, че изобщо се е състояло подобно нападение.

Същевременно нито охранителите в сградата са разбрали за случващото се, нито камерите са заснели извършителя, нито приятелите на Екатерина са си вдигали телефоните, когато тя им звъняла за помощ. Единственият, който се отзовал, го е направил едва, след като самолета, с който пътувал се повредил и бил принуден да се приземи. Паралелно до тези злочести събития стои необичайно силния дух на Екатерина, която през цялото време си е мислела не как да се пребори с нейния нападател, а как да го убеди да бъде спокоен и да й помогне да се погрижи за раните, които самия той й е нанесъл. Стратегията е била сполучлива и Екатерина обяснява, че я дължи на поредното съвпадение, а именно на положителното послание, което съдържала книгата, която тя си купила ден по-рано и, която чела в момента, в който похитителят влязъл в апартамента.

Чуйте в звуковия файл какво разказа рали пилотът Екатерина Стратиева: