„Българите показаха, че не вярват на фалша, не можеш да правиш кампания с фалшиви новини, компромати”. Това коментира пред журналисти водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел.

БГНЕС

„Ние работи, грешим, поправяме грешките си”, не отрече тя. Според нея именно връзката с хората е силата на партията в тази кампания.

ГЕРБ е победител на евровота у нас, още 4 партии с представители в Брюксел

„Какво ни отличаваше в тази кампания”, продължи тя, „ние от ГЕРБ и СДС излязохме с чуваемост - от темите за сигурността до доходите”. По думите й, кампанията на ГЕРБ е била положителна. Габриел очаква от утре да започне обединение.

БГНЕС

„След внимателен анализ на кампанията, на посланията от избирателите ще има изводи и те ще бъдат представени във вторник от лидера Бойко Борисов пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ”.

По колко евродепутати ще има отделните партии?

„Зад всяка своя дума заставам с работата си, декларира още Габриел. Бойко Борисов каза, че има един ден за прошка и аз искам да благодаря на всички, които днес ни я дадоха”, добави тя.

„Имахме невидим опонент и това е неговата първа загуба и втора за неговия ментор”, коментира водачът на листата на ГЕРБ.

БГНЕС

Мария Габриел благодари на всички българи, които с вота си са показали отношение, което задължава. Тя не пропусна СДС и десните партии, с които ГЕРБ подписа предизборно споразумение. Благодари и на българите, които не са се поддали на антикампанията и на фалша.