Станишев: Трябва да се даде нова сила на кабинета
Станишев: Трябва да се даде нова сила на кабинета / снимка: БГНЕС, архив

Трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира какво е постигнато за една година, какво трябва да се направи, да има ясен план за действия, за да може да се свърши работата, която хората очакват. Това заяви пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев по повод резултатите от изборите за Европейски парламент.

По неговите думи не са най-важното персоналните и структурните промени в правителството, а неговата политика. Той коментира и предложението на депутата Янаки Стоилов следващите избори да се състоят с нов водач на българските социалисти. Не мисля, че е навременна неговата идея. Често се случва да сбърка мястото и времето, заяви Станишев по адрес на Стоилов.

По повод преференциалния вот в изборите за ЕП, който води до разместване в листата на БСП, Станишев поясни, че предстои да разговаря с кандидата с номер 15, получил неочаквана преднина, съобщава БТА.

Трябва да се уважава волята на избирателите, но като се върна, ще говоря с него, за да разбера какви са неговите намерения, посочи Станишев.