Двама полицаи са задържани в Благоевград при спецакция. Заедно с тях е арестуван и Мартин Дебелия, известен в града като занимаващ се със сводничество.

Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда.

Зрелищна акция и арест на полицаи в Благоевград (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo

Единият от задържаните униформени е служител на сектор "Борба с организираната престъпност", а другият работи в Първо РУП.

Според разследващите двамата полицаи са помагали на Мартин Дебелия, укривали са доказателства за престъпна дейност, а освен това са притискали свидетели. Всичко е правено с цел прикриване на престъпления, посочва Нова телевизия.

Зрелищна акция и арест на полицаи в Благоевград (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo

Мартин Дебелия е лежал във френски затвор за склоняване към проституция. Преди пет години той е бил освободен и се е прибрал в Благоевград.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира в кулоарите на парламента, че акцията в Благоевград, при която бяха задържани и служители на полицията, е подготвена отдавна. Тя обаче отказа да разкрие повече подробности за униформените, които са арестувани.

„Ще се въздържа да ви дам подробности. Единственото, което мога да ви кажа, че това е акция, която е много отдавна и добре подготвена. Има наши служители задържани, но показахме, че действаме безкомпромисно. Прокуратурата ще съобщи подробности. Поздравявам колегите за добрата работа", каза Бъчварова.

По-късно говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, ще даде брифинг в Благоевград, на който ще бъде изнесена повече информация за разследването.

Зрелищна акция и арест на полицаи в Благоевград (СНИМКИ/ВИДЕО)
netinfo