Злепоставят Андрей Кехайов с доставка на фалшиво гориво
Злепоставят Андрей Кехайов с доставка на фалшиво гориво / netinfo
Икономическа полиция ще разследва кой е доставил 13 тона некачествено гориво на Университетска болница ”Св. Георги” в Пловдив от името на фирма "Анри 64", собственост на председателя на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов, научи Дарик.

Заради последвалата сериозна авария на парното 500 пациенти са стояли цял ден без отопление, а за ремонт на увредените филтри са необходими над 4000 лева. Доставката е станала на 15 февруари в деня на националния лекарски протест.

Производителят на горивото потвърди официално, че не е експедирал партидата. Аз също не съм го заявявал и не нося отговорност по силата на договора ни. Става дума за инсценировка, която цели да накърни отношенията ни с ръководството на болницата, заяви в интервю за Дарик д-р Кехайов.

Според него в момента се изяснява кой е транспортирал горивото и е използвал документи на ”Анри 64”, за да оформи приемо-предавателния протокол. Случаят ще се изяснява от компетентните органи и нямаме намерение да прекъсваме търговските си отношения с фирмата на д-р Кехайов. Не само няма да плащаме некачествената доставка, но ще търсим и обезщетение за принудителния ремонт, уточни пред Дарик изпълнителният директор на ”Св. Георги” доц. Илия Баташки.