Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата
Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата
60947
Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата
  • Златко Баретата сам решил да влезе през централния вход на Съдебната палата

Златомир Иванов сам е взел решението да влезе през централния вход на Съдебната палата. Това обясни неговият адвокат Мариана Тодорова. Тя разказа, че Златко Баретата сам е карал колата към съда и е бил придружаван от трима гардове, от които само един е бил въоръжен.

Баретата беше прострелян вчера на влизане в Съдебната палата. За разлика от друг път той е предпочел парадния вход, вместо страничния. Бившият командос беше прострелян в корема и крака. Адвокат Тодорова обясни, че той не е имал притеснения относно здравето си: „Той не е излизал от тях, тъй като е под домашен арест. Идвал е само към съда на съдебното заседание. Не е бил с бронижилетка, с две момчета, които не са имали оръжие в себе си. Само едно момче от охраната е имало оръжие".

Процесът срещу Баретата ще се забави, защото не е ясно колко време ще е нужно на ранения да се възстанови. Тодорова подчерта, че Иванов сам е взел решение какъв маршрут да избере: „Няма как да разбера. Това е лично негово решение. Охраната каза, че той е карал колата и той така е решил на своя глава. Все пак той решава къде да спре".

Състоянието на другия ранен - охранителят Атанас Станков, е добро, каза още адвокат Тодорова.